Snijbieten rotolo

hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor de snijbieten rotolo:
300 gram meel, liefst harde durum
3 eieren
400 gram snijbiet
150 gram oude kaas geraspt
400 gram ricotta
200 gram ui
4 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 citroenen
beetje nootmuskaat

Voor de paddenstoelen roomsaus:
25 gram ui, gesnipperd
25 gram sjalotten, gesnipperd
150 gram cantharallen of andere paddenstoelen
100 ml crême fraiche (liefst vloeibaar)
4 cl fruitige, droge witte wijn
1 theelepel eekhoornbrood bouillon
1 eetlepel boter

Bereiden

Snijbieten rotolo:

  • Kneed de eieren en meel een tijdlang tot een soepel deeg ontstaat. Laat de bal in plastic folie een half uur liggen.
  • Snij de ui en knoflook klein en fruit aan in een beetje olijfolie tot ze glazig zijn.
  • Ontsteel de snijbiet en blancheer het blad en de steel apart in water met een beetje zout, respectievelijk 5 en 20 seconden. Als de meeste ingrediënten zijn afgekoeld, mix deze samen met de overige.
  • Rol de bol met deeg door een pastamachine tot stand 3 en plak de lappen aan elkaar met een beetje water tot het gewenste formaat. Spreid het kaas-groente-spul uit over de lap deeg, maar laat 3 cm leeg aan de rolzijde.
  • Rol onder lichte druk de rol op een theedoek op en bind deze laatste er met rollade-touw omheen, zodat de vorm goed strak blijft. Gooi de rol met doek en al dan 30 minuten in een grote pan met licht kokend water of 40 minuten in de stomer.

Paddenstoelen roomsaus:

  • Bak de ui en sjalot op in boter. Voeg na een tijd de paddenstoelen toe.
  • Als deze kleur krijgen, dan wijn en bouillon toevoegen en 5 minuten laten inkoken. Afmaken met peper en crême fraîche.

Dit recept is afkomstig van Catering & Kompanen.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Herfstrecepten