Blote billetjes in het gras

Deze stamppot is een klassieker, die bekend staat onder de naam blote billetjes in het gras. Het is een prachtig vega gerecht want door de bonen heb je hierbij geen vlees nodig. De bonen leveren je voldoende eiwit.

Schil 800 gram aardappelen. Kook ze in weinig water in 20 minuten gaar. Maak 800 gram snijbonen schoon en snij deze in hele dunne reepjes, eventueel met een snijbonenmolen of met een keukenmachine. Kook de snijbonen de laatste 10 minuten met de aardappelen mee. Warm ondertussen 400 gram gekookte witte bonen op. 

Giet de aardappelen/snijbonen af, vang het kookwater op. Stamp de aardappelen grof met de snijbonen. Voeg de witte bonen toe en stamp nog even door.

Voeg wat van het kookwater toe om het smeuïg te maken. Roer 2 eetlepels boter door de stamppot en maak op smaak met zout en peper.

Tips:

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Herfstrecepten