pan met uienhachee

Snelle pure recepten zijn bij ons favoriet. Deze hachee is extra snel klaar omdat er geen vlees wordt gebruikt.

 

4 personen
bereiding: 15 minuten
sudderen: 30 minuten

Ingrediënten

roomboter, om in te bakken
6 grote rode uien, in ringen
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
1 theelepel kaneel
2 kruidnagels
1 eetlepel komijnpoeder
2 laurierbladen
1 eetlepel tomatenpuree
250 ml groentebouillon
1/2 theelepel tabasco
2 plakken ontbijtkoek, verbrokkeld
zout en peper 

Bereiden

  • Verwarm boter in een braadpan. Fruit daarin de ui.
  • Doe de knoflook en de paprika erbij en bak kort mee.
  • Voeg de kaneel, kruidnagels, het komijnpoeder en de laurierbladen toe en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree, bouillon en tabasco toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de schotel op zacht vuur 30 minuten sudderen.
  • Verwijder de laurierbladen en doe de ontbijtkoek erbij.
  • Verwarm de schotel nog 10 minuten tot de ontbijtkoek is opgelost en de saus dikker is geworden.
  • Serveer met aardappelpuree, brood of frietjes.

Tip

  • Wil je toch graag een hachee maken met stoofvlees? Maak de PuurGezond homemade hachee.
  • Door het weglaten van vlees, zit er weinig eiwit in de hachee. Zorg dus nog voor wat eiwit in of bij de hachee. Voeg bijvoorbeeld de laatste 10 minuten nog gekookte kikkererwten (uit blik) toe of doe wat grof gehakte noten door de puree. Of eet een eiwitrijk voor-, bij- of nagerecht (denk aan peulvruchten, noten, ei, zuivel en kaas).

Bevalt zo'n vega maaltijd je en wil je weten hoe je op een PuurGezonde manier vegetarisch eet? Volg onze e-cursus "Hoe eet je gezond vegetarisch". Te koop voor €9,50  in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Herfstrecepten