Hutspot op een wit bord met ui, aardappel en wortel

Het is nog prima stamppotweer. Lekker, vooral als je het zelf maakt en je niet laat verleiden tot een bak kant-en-klare stamppot die je alleen maar in de magnetron hoeft te schuiven. Bovendien kun je er zelf net wat meer groenten in stoppen. We kiezen dit keer voor hutspot, een supergoedkope stamppot.

Schil voor 4 personen 1 kilo aardappels. Snij de aardappels in stukken en breng ze met weinig water aan de kook. Voeg, zodra de aardappels koken, 800 g in stukken gesneden winterwortel en 500 g uien in ringen toe en kook het geheel samen in ca. 20 minuten gaar. Giet het geheel af, stoom het even droog en stamp fijn met een pureestamper.
Roer er een klontje roomboter en eventueel ca. 50 ml warme melk door tot de hutspot de juiste dikte heeft.

Lekker op smaak maken met peper en zout.  
Serveer eventueel met uitgebakken spekjes of wat gehakte gerookte amandelen

Deze stamppot bevat 300 gram groente per persoon. Een echte groenteboost dus. Meer groenten op het menu is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor €21,- 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Hollandse recepten