Hoe maak je ragout?

Heerlijk bij rijst, lekker bij een boterham of klassiek in een pasteibakje. Het beste smaakt natuurlijk je eigengemaakte ragout. Veel beter dan die uit een blikje! En als je eenmaal het basisrecept te pakken hebt, kun je eindeloos variëren: kip, rundvlees, champignons, vis, kaas, ei…

Neem voor 4 personen 50 gram boter en smelt dit in een pan met een dikke bodem. Snij een ui in stukjes en bak de ui zachtjes in de boter tot de ui glazig ziet en gaat geuren. Niet bruin laten worden!

Roer 60 gram bloem door de gesmolten boter zodat een bal ontstaat. Voeg 600 ml bouillon toe (vervang eventueel 100 ml door witte wijn) en klop met een garde het boter-/bloemmengsel erdoor heen. Als de saus de juiste dikte heeft, de saus enkele minuten laten doorkoken.

Voeg ongeveer 400 gram vulling toe zoals stukjes gekookte kip, rundvlees, vis of eieren in partjes. Wil je een visragout maken, snij dan de visfilet in stukjes en gaar deze in een paar minuten in de saus.

Voor champignonragout kun je het beste de champignons even bakken voor je ze aan de saus toevoegt. Ragout op smaak brengen met zout en peper en bestrooien met geknipte verse tuinkruiden.

Tip
Probeer ook eens een groenteragout, bijvoorbeeld met broccoli, paprika en stukjes wortel.

Je kunt ragout ook heel goed maken van restjes. Dat is duurzaam en vriendelijk voor je portemonnee. Wil je meer budgettips voor PuurGezonde, lekkere maaltijden? Dan is onze receptspecial Budgetkoken iets voor jou. In deze download geven we je 23 recepten die weinig geld kosten en heel gezond zijn en volop tips en tricks om goedkoper uit te zijn met de boodschappen. Je schaft deze receptspecial voor € 3,00 aan in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Hollandse recepten