Hoe maak je kruidnoten?

In deze laatste dagen voor het heerlijke avondje nog maar eens een keer het recept voor pepernoten, of eigenlijk moeten we natuurlijk kruidnoten zeggen! Ideaal om te bakken op Pakjesavond-dag, als de zenuwen en het ongeduld bij de kinderschare toeslaan.

Neem een grote kom en doe daarin 200 g zelfrijzend bakmeel, 100 g donkerbruine basterdsuiker, 2 theelepels speculaas- of koekkruiden, 80 gram koude roomboter en 4 eetlepels melk. Snij de boter met 2 messen in stukjes en kneed de massa dan tot een bal. Door de opgewonden kinderhandjes is de bal waarschijnlijk flink opgewarmd en dat is niet goed voor het bakresultaat: leg het deeg dus (ingepakt in folie) minstens 30 minuten in de koelkast.

Verwarm dan de oven voor op 175ºC en bekleed de bakplaat of bakplaten met bakpapier. Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Bak de kruidnoten in 20 minuten gaar en bruin.

Wil je zien hoe je kruidnootjes bakt? Kijk dan even onze video.

Ja, deze kruidnootjes, bevatten net als kruidnootjes uit de winkel, suiker. Het voordeel van zelf maken is dat je ziet hoeveel suiker erin gaat. Voor een gezond eetpatroon is het goed om suikerrijke producten zo veel mogelijk te beperken. Maar als je gezond eet, dan is er best af en toe plek voor iets met suiker.

Wil je weten hoe je op een gezonde manier kunt eten, zonder al te veel suikerrijke producten? Lees ons basisboek "Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Je koopt het voor 21 euro in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Hollandse recepten