Stoofpeertjes

Als er iets lekker smaakt dan zijn het wel die paarsrode, kruidige, zoete stoofpeertjes. En het mooie is: je huis gaat er zo lekker herfstig van ruiken.

Schil 1 kilo stoofpeertjes en laat het steeltje eraan zitten. Leg de peertjes in een pan. Schenk er 300 ml rode wijn op en voeg ongeveer 50 gram honing (of suiker) toe. Doe er een kaneelstokje en 3 steranijs bij en breng het geheel aan de kook.

Laat de stoofpeertjes ongeveer 45 minuten tot 1 uur zachtjes koken, tot ze zacht en rood zijn (Het ene ras wordt roder dan het andere). Haal de peertjes, het kaneelstokje en de steranijs uit het vocht.

Roer 1 eetlepel aardappelmeel los met een beetje water en schenk dit bij het kokende vocht. Roer tot het bindt. Bewaar vocht en peertjes apart tot je ze warm of koud serveert.

Lekker als bijgerecht bij wild of als nagerecht met een bolletje kaneelijs.

Tips

  • De klokhuizen worden heel zacht als je de peertje zolang kookt, je kunt ze gewoon mee opeten.
  • In plaats van rode wijn kun je ook rode port nemen. Wil je geen alcoholische drank gebruiken, neem dan water met wat bessensap.
  • Ook lekker met (Griekse) yoghurt of kwark.

Stoofperen zijn lekker en gezond. Ze zijn nu in de herfst volop verkrijgbaar. Meer inspiratie nvoor lekkere herfstige recepten vind je in ons PuurGezond Slank Herfst Maandmenu; een download vol heerlijke herfstige recepten. Te koop in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Hollandse recepten