Boerenkoolstamppot op bord

De stamppot onder de stamppotten. Lekker, vooral als je ‘m zelf maakt en je niet laat verleiden tot een bak kant-en-klare stamppot die je alleen maar in de magnetron hoeft te schuiven.

Wij geven je het recept voor een vegetarische variant, maar je kunt ‘m natuurlijk ook altijd met een (h)eerlijke rookworst eten.

Schil voor 4 personen 1 kilo aardappels. Snij de aardappels in stukken en breng ze met weinig water aan de kook.

Voeg zodra de aardappels 5 minuten koken 800 g gesneden boerenkool toe (zelf boerenkool van de stronken rissen en zelf snijden blijft het lekkerste! Kijk hier hoe je dat doet) en kook het geheel samen in ca. 15 minuten gaar.

Giet de aardappels en boerenkool af, stoom de aardappels even droog en stamp het geheel fijn met een pureestamper. Roer er ongeveer 100 ml melk door tot de stamppot de juiste dikte heeft.

Snij 200 g Friese nagelkaas in blokjes en roer deze door de stamppot. Maak lekker op smaak met iets azijn, peper en zout.

Tips

  • Je stamppot wordt heel romig als je een deel van de melk vervangt door crème fraîche.
  • Ook lekker vegetarisch: de kaas vervangen door gehakte gerookte amandelen.

Meer inspiratie voor vegetarische maaltijden nodig? Wij hebben een vegetarisch (slank) PuurGezond maandmenu voor je gemaakt met 4 x 7 vegetarische dagen vol recepten. Zo eet je PuurGezond vegetarisch.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Hollandse recepten