Bietentaart

Nu is het bietentijd! Natuurlijk kun je ze gewoon koken, maar wat dacht je van deze heerlijke gezonde vega bietentaart.

Hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 20 minuten
oventijd: 30-40 minuten

Ingrediënten

Halve recept kwarkdeeg
400 gram rauwe rode bieten (ca. 5 stuks)
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 takjes tijm
1 bol mozzarella (á 125 gram)
25 gram amandelen
1 ei
2 eetlepels crème fraîche
Peper en zout
Toefje peterselie

Bereiden

  • Maak het kwarkdeeg en doe dit in de vorm (voor een springvorm van ongeveer 18 cm doorsnede) en zet deze tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Rasp de bietjes, dit gaat prima in een keukenmachine of snij ze in blokjes.
  • Snij de ui in stukjes en de knoflook in plakjes.
  • Verwarm de olie en bak de ui met de knoflook 5 minuten. Voeg de biet en de blaadjes van de tijm toe. Bak 10 minuten en laat iets afkoelen.
  • Snij ondertussen de helft  van de mozzarella in plakjes en de andere helft in blokjes. Hak de amandelen in kleine stukjes.
  • Klop het ei los en voeg de crème fraîche toe, breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de plakken mozzarella op de bodem van de taart.
  • Schep het eimengsel samen met de amandelen door de bieten en doe dit in de vorm.
  • Beleg met de blokjes mozzarella.
  • Bak de taart in 30-40 minuten in de oven. Leg voor het serveren een paar toefjes peterselie op de taart.

Tip:

  • Eet hier een simpele frisse groene salade bij met een vinaigrette
  • Ook lekker met een andere kaassoort zoals feta of geitenkaas(eventueel met honing)
  • Natuurlijk kun je ook een vlaaivorm nemen, deze is minder hoog. Neem dan een vorm van ca. 22 cm doorsnede

 

Meer lekkere PuurGezonde recepten vind je in onze boeken. In het boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht" staan maar liefst 100 lekkere recepten. Te koop in onze webwinkel voor 21,- euro.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Hollandse recepten