Toegegeven: currypasta uit een pot is reuze handig om in huis te hebben. Maar het is en blijft een potje…. Zelf currypasta maken is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Je kunt er meteen een flinke hoeveelheid van maken. 

Voor een ‘pot’ currypasta pel je 2 grote uien, een stuk gember van ca. 4 cm en 8 teentjes knoflook. Snij alles fijn. Haal de zaadjes uit 4 rode pepers en hak het vruchtvlees fijn.

Doe al deze ingrediënten samen met 25 gram verse koriander, de geraspte schil van 2 onbespoten limoenen, 125 ml olie (van neutrale smaak, zoals zonnebloemolie, raapzaadolie of druivenpitolie) 1 theelepel trassi (garnalenpasta), ½ theelepel korianderzaad, 1 theelepel kurkuma, 1,5 theelepel komijnpoeder en een snufje zout in een keukenmachine en pureer alles tot een pasta.

Bewaar de currypasta in de koelkast (ca. 2 weken). Gebruik enkele eetlepels voor het maken van een curry, bijvoorbeeld met kip, paprika en paksoi.

Ons boek “Puurgezond! Slank in 8 stappen” laat zien dat je soepel kunt omschakelen naar een natuurlijk eetpatroon dat puur gezond is. In het 8-wekenplan verander je stap voor stap je eetgewoonten. Binnen 8 weken eet je gezonder, lekkerder en puurder. Terwijl het je nauwelijks meer tijd kost. Je winst: minder gewicht, meer energie en meer plezier in eten. Koop het voor € 21,00 in onze webwinkel.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met kruiden