gezonde producten van de barbecue

Zelf gemaakte barbecue kruidenmix. Minder zout, meer smaak! Heerlijk om vlees, vis en groenten mee in te wrijven voordat je ze op de barbecue legt. Of voeg ze eens toe aan een saus.

De zon laat zich volop zien en dat betekent een ding: barbecueën. Met wat stokbrood, een heerlijke frisse salade en wat vlees of vis en groenten van de barbecue waan je je in een ander land op vakantie. Geniet er dubbel van met deze simpele en smakelijke kruidenmix! 

Simpele barbecue kruidenmix

Meng in een vijzel of kom 3 theelepels gerookte paprikapoeder, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepels uienpoeder, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel gedroogde rozemarijn, 1 theelepel bruine basterdsuiker, 1 theelepel gemalen zwarte peper, ½ theelepel mosterdpoeder en ½ theelepel gemalen koriander. Vind je pittig eten lekker, voeg dan ook 1 theelepel cayennepeper toe! Stamp de kruiden en specerijen vervolgens fijn en bewaar in een afgesloten pot.

Tip: experimenteer er op los met hoeveelheden en andere soorten kruiden en specerijen!

Nog puurder: koop geen gemalen specerijen maar hele zaden zoals komijnzaad, korianderzaad en peperkorrels. Wrijf dit in een vijzel fijn. 

Als je de kruiden gebruikt, kun je ze droog op het vlees, de vis of de groenten wrijven of mengen met olijfolie en daar vervolgens het vlees, de vis of de groenten in marineren. Laat de gemarineerde producten dan minimaal een half uurtje staan zodat de kruiden het vlees of de groenten goed smaak kunnen geven. Suiker proberen we in onze recepten zoveel mogelijk te vermijden. Toch bevat deze kruidenmix een klein beetje basterdsuiker. Dit zorgt er namelijk voor dat het lekker carameliseert. 
De kruiden zijn ook lekker om door het gehakt te mengen als je hamburgers maakt.

Meer kookinspiratie krijg je in ons PuurGezond Maandmenu zomer Je schaft het aan voor € 7,50 in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met kruiden