homemade kip tikka masala

Het is misschien wel een van de populairste Indiase maaltijden uit een pakje: kip tikka masala. Eigenlijk te gek voor woorden dat dat uit een pakje komt. Als je je kruidenkastje eenmaal gepimpt hebt met wat speciale kruiden kun je het prima zelf maken. Nu wil je nooit meer anders….

Rasp 6 teentjes knoflook en 7 cm verse gemberwortel en meng dit met 3 fijngesneden rode pepers, 2 eetlepels garam masala (Indiaas mengsel van geroosterde specerijen), 2 theelepels gemalen komijn, 2 theelepels gemalen koriander en 1 eetlepel paprikapoeder.

Roer de helft van dit mengsel door 200 ml yoghurt en laat hierin 4 kipfilets in repen ongeveer 30 minuten marineren. Snij 2 uien in ringen en bak deze samen met de rest van het kruidenmengsel in 1 eetlepel olie zacht.

Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en een handje fijngemalen amandelen. Doe er 500 ml water bij en een beetje zout en breng het geheel aan de kook.

Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kipreepjes samen met de marinade gaar. Laat de saus ondertussen inkoken en roer er 1 bekertje crème fraîche door. Eventueel nog 1 theelepel garam masala toevoegen. Schep de gebakken kipreepjes door de saus en bestrooi met vers geknipte koriander.

Lekker met rijst of naanbrood en een frisse salade.

Tips

  • Je kunt ook een paar paprika’s in blokjes meebakken met de uien voor een wat meer gevulde saus.
  • Voor een vegetarische variant neem je tahoereepjes.
  • Liever iets minder spicy? Gebruik 1 of 2 rode pepers.
  • Wil je ook de garam masala zelf maken? Meng daarvoor door elkaar: 1 eetlepel gemalen komijn, 1,5 theelepel korianderpoeder, 1,5 theelepel gemalen kardemom, 1,5 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 0,5 theelepel gemalen kruidnagel en 0,5 theelepel geraspte nootmuskaat

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met kruiden