image-1031

Ik heb nooit begrepen waarom pindakaas zo verguisd werd als broodbeleg. Gelukkig is dat verleden tijd. Het is rijk aan gezonde vetten, vitamine E en het smaakt gewoon lekker. Met de pindakaas uit de supermarkt is niet zo veel mis, het is een vrij ‘puur’ product. Maar ja, geknutseld wordt er wel: wat plantaardige olie hier, wat suiker daar en ook nog wat emulgatoren voor de smeerbaarheid. Wil je No-Knutsel-Pindakaas? Maak het dan zelf!

Neem 250 g gepelde pinda’s (ongezouten) en 1 eetlepel arachideolie (dat is pinda-olie).

Maal de pinda’s en de olie in de keukenmachine. Je kunt de pindakaas helemaal glad malen of juist een klein beetje ‘chunky’ laten. Breng eventueel op smaak met ½ à 1 theelepel zout en - als je het echt wilt - wat suiker. Doe de pindakaas in een brandschone pot.

Zeker 2 weken te bewaren.

 

Vaker noten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met noten