Pikante paranotenmuffins

snack
8 stuks
bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

175 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zeezout
1 ei
1 ½ dl melk
100 gram zachte geitenkaas
150 g magere spekreepjes
50 gram paranoten, fijngehakt
10 sweet peppers, in stukjes gesneden
2 lente-uitjes, in dunnen ringetjes
2 theelepels Dijon mosterd
2 à 3 tl Tabasco rode pepersaus
50 gram belegen kaas, geraspt
kleine muffinvormpjes

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  • Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zeezout, het ei en de melk.
  • Voeg de geitenkaas, spekreepjes, paranoten, sweet peppers, lente-uitjes, mosterd en Tabasco rode pepersaus erbij en meng alles goed door elkaar met een spatel.
  • Vet de muffin (cake) vormpjes in en schenk het beslag erin.
  • Strooi wat peper en wat geraspte kaas erop.
  • Bak de muffins in het midden van de voorverwarmde oven in ± 25 minuten gaar.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met noten