Tamme kastanjes rapen

Herfst! Wat is er veel te vinden in het bos

Een leuk uitje in deze tijd van het jaar. Neem de kinderen mee en ga al wandelend en struinend door de bossen op kastanjejacht. Het liefst de tamme soort, want die zijn zoet en eetbaar. Je herkent tamme kastanjes aan de schil en de vorm van de kastanje. De schil bevat enorm veel lange stekels en een tamme kastanje loopt in een puntje. Verder zitten tamme kastanjes meestal met z’n drieën in een schil, terwijl een wilde kastanje alleen in de schil zit. Wilde kastanjes zijn rond en de schil heeft heel korte stekels.

Eenmaal tamme kastanjes gevonden? Dan kun je ze bijvoorbeeld poffen in de oven en eten als snack. Maak dan vooraf een kruisje aan de bovenkant van de kastanje met een scherp mesje. Warm de oven voor op 225 graden en leg de kastanjes gedurende 20 minuten op een bakplaat in de oven. Verwijder daarna de schil. Of pureer gare kastanjes met bouillon en boter tot een kastanjepuree. Lekker met spruitjes en een stukje wild.

Recepten met noten