chinese fondue

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten 

Ingrediënten

225 gram ossenhaas
225 gram varkenshaas
100 gram sugarsnaps
1 rode paprika
6 stengels bleekselderij
250 gram oesterzwammen
2 liter kippenbouillon (eventueel van tabletten)
1 pak eiermie (250 gram)
4 bosuitjes
½ bosje peterselie
(Chinese) fonduepan

Bereiden

  • Snij het vlees in heel dunne plakjes. Maak de sugarsnaps schoon en kook ze 2 minuten voor. Maak de paprika en bleekselderij schoon en snij deze in dunne reepjes.
  • Borstel de oesterzwammen schoon en snij deze in reepjes. Verwarm de bouillon in een (Chinese) fonduepan. Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de bosuitjes schoon en snij in ringetjes. Hak de peterselie fijn. Verdeel de bosui en peterselie over vier soepkommetjes. Leg op een schaal het vlees en de groente.
  • Zet de kippenbouillon op tafel en laat zachtjes koken. Kook aan tafel stukjes vlees en groente gaar. Gebruik hiervoor eventueel speciale Chinese ‘schepnetjes’. Dip het vlees of de groente in ketjap- of chilisaus.

Klaar met fonduen? Doe dan de mie in de kommetjes en schenk de hete bouillon erover. Breng de bouillon op smaak met wat ketjap.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

oosterse recepten