Chinese kool

Dit is nou echt een voorbeeld van waar voor je geld: Chinese kool. Meestal helemaal niet duur en heel erg veelzijdig in de keuken.

Chinese kool is een knapperige koolsoort die mild smaakt en die snel te bereiden is. Het wordt zo genoemd omdat deze groente oorspronkelijk uit het noorden van China komt. De lichtgekleurde, langwerpige krop heeft een flink formaat. Chinese kool is heel geschikt om rauw te eten in salades, maar ook erg lekker in Oosterse soepen, roerbakgerechten en stamppotten.

Voedingswaarde en bewaren

Met de voedingswaarde zit het helemaal goed. Zoals alle groenten bevat Chinese kool maar weinig calorieën. Verder is Chinese kool rijk aan vezels, foliumzuur en kalium. Het is handig om Chinese kool in huis te hebben. Je kunt de kool wel een week bewaren in de koelkast, en ook aangesneden is de kool nog goed houdbaar. Dek dan het snijvlak af met huishoudfolie.

Recepten?

Natuurlijk hebben we bij PuurGezond lekkere recepten met Chinese kool! Wat dacht je van Chinese kool met spek, stamppot met gemarineerde kip. Een restje kool is ook erg lekker in noedelsoep!

Oosterse recepten