Rijstvelpakketje met radijs, avocado & tofu

borrelhapje
30 stuks
bereidingstijd: 25 minuten

Ingredienten

300 gram tofu
2 eetlepel sesamolie
50 ml Japanse sojasaus
2 rijpe avocado's
1 limoen, geperst
30 rijstvellen
1 vel nori (zeewier)
1 bos radijsjes, in plakjes

Bereiden

  • Dep de tofu goed droog en snijd in dunne lange plakken. Verwarm de olie en bak hierin de tofu goudbruin, voeg op het laatst 3 eetlepels sojasaus erbij en laat afkoelen.
  • Snijd de avocado's in plakken, bewaar tot gebruik in de helft van het limoensap. Doe heet water in een grote bak. Week een rijstvel enkele seconden in het water tot het zacht wordt en leg op een werkvlak.
  • Knip de zeewier in dunne reepjes. Verdeel wat tofu, avocado, radijs en nori op het rijstvel, vouw de onderkant en zijkanten eromheen en rol het rijstvel strak op, het blijft vanzelf plakken.
  • Herhaal dit met de rest van de rijstvellen en overige ingrediënten. Zorg dat het water heet blijft, verhit het indien nodig opnieuw.
  • Roer de rest van de sojasaus om met de rest van het limoensap en serveer dit als dipsaus bij de rijstpakketjes. Lekker met ijskoude wodka.

Recept van Fiona Ivanov en foto van Andrei Tchernikov. Meer info: de Flextariër

Meer lekker vega eten: schaf ons vegetarisch maandmenu aan voor €7,50 in de webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Oosterse recepten