Hete bliksem

Een klassieker! Wist je dat deze stamppot zo genoemd wordt omdat deze door de appels zo lang heet blijft? Pas op dat je je mond niet brandt!

 

4 personen
bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

2 uien
800 gram kruimige aardappels
800 gram appels (de helft zure zoals Goudreinet, de ander helft zoet zoals Jonagold of Gala)
1 theelepel kaneel
klontje roomboter
paar takjes bladselderij

Bereiding

  • Pel de uien en snij deze in stukjes. Schil de aardappels en snij ze in parten. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes (ongeveer 2-3 cm).
  • Doe de aardappels, ui, appel en kaneel in een pan en giet er zo veel water over dat alles net onderstaat. Breng aan de kook en laat in 15 tot 20 minuten gaar worden.
  • Haal 1 glas van het kookvocht uit de pan en giet de rest van het kookvocht af. Stamp de aardappels met appels tot een puree. Roer de boter erdoor. Voeg een scheutje van het kookvocht toe om de hete bliksem wat smeuïger te maken. Breng de hete bliksem op smaak met zout.
  • Knip de selderij en strooi deze voor het serveren over de hete bliksem.

Tips

  • Lekker met hachee
  • Serveer het vegetarisch met gehakte geroosterde hazelnoten
  • Je kunt ook de zoete appels vervangen door zoete peren

Zin in meer PuurGezonde herfstrecepten? We hebben een compleet PuurGezond slank Herfst maandmenu voor je met 28 complete dagmenu's. Te koop als download in onze webwinkel

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Simpele recepten