Huzarensalade

Huzarensalade kan je natuurlijk makkelijk kant-en-klaar kopen. Maar als je dan naar de ingrediëntenlijst kijkt, schrik je je rot. We hebben huzarensalades zien staan met wel 30 ingrediënten, waarvan de meeste hulpstoffen waren (zoals emulgatoren, stabilisatoren, smaakstoffen en kleurstoffen). Zelf maken is niet moeilijk!

Schil voor een lunch-huzarensalade voor 4 personen 400 gram aardappelen en halveer deze. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

Snipper ondertussen 1 ui fijn, en doe deze in een kom, schenk er 2 eetlepels azijn op en 1 theelepel honing. Voeg peper en zout toe en laat de ui even staan. Giet de aardappelen af en snij deze in kleine blokjes. Schep ze door de ui met azijn. Kook 200 gram diepvries doperwten 1 minuut, giet deze af. Spoel ze koud af en doe ze bij de aardappelen. Meng er 125 gram fijngesneden zilveruitjes en 125 gram in blokjes gesneden zoetzure augurk door. Snij 150 gram van een restje gaar vlees (fricandeau, rollade, kipfilet) of gekookte ham in blokjes en schep dat samen met 2 eetlepels mayonaisedoor het aardappelmengsel. Breng de salade op smaak met zout en peper. Laat de smaken in de koelkast even goed door trekken. 

Zin in vegetarische salade? Maak dan eens onze aardappelsalade of vervang het vlees in deze huzarensalade door een extra gekookt ei. 

Lekker met een gekookt ei in plakjes en plakjes tomaat.

Eten zonder gebruik te maken van kant-en-klare producten zoals bouillonblokjes, kruidenmixen, pakjes en zakjes is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over hoe je op een gemakkelijk manier je voeding PuurGezond maakt? Lees ons basisboek 'Eet Meer, Lekker in je vel met PuurGezond' Je bestelt het voor 21 euro in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Simpele recepten