Witte kom op wit servet met lichte soep en citroen

Venkel is een heerlijke basis voor soep. Deze combinatie met gerookte forel- vol goede vetten- maakt het helemaal af en PuurGezond.

Hoofdgerecht
2 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
1 kleine rode peper
2 venkelknollen (ca 500 gram)
1 grote zoete aardappel (ca 200 gram)
1 eetlepel olijfolie
1 blikje ansjovisfilet
2 lepels crème fraîche
125 gram gerookte forel
Eventueel 2 plakjes citroen

Bereiden

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de peper in ringetjes. Houd wat van het bladgroen van de venkelknollen achter snij de rest in stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
  • Verhit de olijfolie en bak de ui, knoflook en peper een paar minuten op lage hittebron. Voeg de venkel, zoete aardappel en ansjovisfilet toe met een beetje van de olie uit het blikje. Bak al omscheppend enkele minuten.
  • Voeg 500 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Laat in 20 minuten de venkel en aardappel gaar worden.
  • Pureer de soep grof met behulp van een staafmixer. Het hoeft niet helemaal glad te zijn, net wat je lekker vindt. Maak de soep eventueel op smaak met een beetje zout.
  • Serveer de soep met een lepel crème fraîche, het venkelgroen en verdeel de gerookte forel er in stukjes over. Garneer eventueel met een schijfje citroen

Wil je meer van dit soort makkelijke en lekkere recepten met vis? we hebben een receptspecial voor je gemaakt met 20 recepten met vis. Heel PuurGezond! Je bestelt de digitale special voor €3,50 in onze webshop

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Soep recepten