Hoe maak je falafel?

Dé trend in hippe steden als Berlijn, Londen en Stockholm en heel smakelijk: een broodje falafel. Omdat deze heerlijke gekruide balletjes van peulvruchten gemaakt zijn, is zo’n broodje ook een duurzame en gezonde keuze. Zelf maken kan ook! Wij kregen een recept voor falafel toegestuurd van twitteraar Mark Soetman. We hebben het geprobeerd en het smaakt verrukkelijk!

Laat voor 4-5 personen 250 g gedroogde kikkererwten en 250 g gedroogde tuinbonen 24 uur wellen in koud water.

Draai de gewelde peulvruchten fijn in een keukenmachine tot een kneedbare massa samen met 6 bosuitjes, 6 teentjes knoflook, ½ bos peterselie, ½ bos koriander, 1 theelepel cayennepeper, 3 theelepels komijnpoeder, 6 theelepels gemalen koriander, 1½ theelepel (zee)zout, 3 theelepels bakpoeder, peper en een scheut olijfolie.

Maak op smaak met peper en zout. Draai er ballen van met een doorsnede van zo’n 5 cm.  Frituur de ballen in vloeibaar frituurvet in ongeveer 4 minuten bruin en gaar. Of bak ze in een koekenpan in een laagje olie. Serveer de balletjes bij Turks brood met knoflooksaus of tzatziki en een lekkere salade.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.