Diep zwart bord met rode soep en bonen

Op zoek naar een snel zomers recept dat ook goed vult? Maak deze soep!

4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

1 rode peper
3 eetlepels olijfolie
400 gram gesneden groenten (zoals prei, ui, wortel, paprika) of koop grof gesneden soepgroenten
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
1 blik zwarte, kidney of bruine bonen 1 klein blikje mais
paprikapoeder
2 avocado’s
partje citroen of limoen
verse koriander of peterselie
eventueel feta
eventueel tortillachips

Bereiden

  • Maak de peper schoon en snij deze in ringen. Verhit de olie in een grote kookpan en bak de peper met de gesneden groenten enkele minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  • Doe de tomaatblokjes erbij en vul aan met 1 liter water. Breng aan de kook. Laat het geheel een aantal minuten doorkoken. Laat de bonen en mais uitlekken en voeg deze toe aan de soep.
  • Maak op smaak met paprikapoeder, peper en zout (of bouillonpoeder/blokje). 
  • Snij ondertussen de avocado's in blokjes en besprenkel deze met wat citroensap. Knip of snij de kruiden fijn.
  • Verdeel de soep over kommen en serveer met de avocado en de verse kruiden. Je kunt er ook blokjes feta op serveren en eventueel tortilla chips.

Meer groenten op het menu is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor €21,-   

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Plantaardige recepten