Raw Carrotcake

Worteltjescake? Nee dit is een onwijs lekkere raw carrotcake

taart
20-25 stukjes

Ingrediënten

Cake
500 g winterwortel, in stukjes 
120 g ongebrande amandelen
120 g ongebrande hazelnoten
120 g medjool dadels, zonder pit
60 g gedroogde abrikozen
30 g geraspte kokos
30 g gedroogde vijgen, steel verwijderd
30 g rozijnen
0,5 sinaasappel, fijngeraspte schil
1 theelepel kaneelpoeder
 

Crème
250 g ongebrande cashewnoten, een nacht geweekt in ruim koud water
75 g esdoornsiroop
0,5 citroen, sap
1 eetlepel kokosolie, gesmolten
 

Decoratie:
20 g gedroogde abrikozen
20 g amandelen
20 g hazelnoten
20 g rozijnen
20 g pompoenpitten
20 g geschaafde kokos

Bereiding

  • Maal eerst de amandelen en hazelnoten in de foodprocessor fijn en doe het notenmeel in een grote kom.
  • Maal vervolgens wortel, dadels en abrikozen in de foodprocessor.
  • Voeg de geraspte sinaasappelschil, kaneelpoeder, geraspte kokos, vijgen en rozijnen toe en laat deze heel kort mee draaien in de foodprocessor. Het is de bedoeling dat de laatste ingrediënten niet helemaal fijn worden gemalen zodat er nog stukjes in de cake zitten.
  • Meng in de kom de gemalen wortelmix met het notenmeel goed door elkaar. Het mengsel moet een beetje plakkerig aanvoelen.
  • Bedek een ovenschaal of een bakplaatje met opstaande rand met plasticfolie of bakpapier en doe de rauwe wortelcake hierop. Druk de wortelcake nu plat en heel goed aan. De cake heeft nu een hoogte van circa 2,5 cm.
  • Maak de foodprocessor schoon voor het draaien van de crème.
  • Laat de cashewnoten uitlekken en doe ze samen met esdoornsiroop, citroensap en kokosolie in de foodprocessor. Laat de foodprocessor net zo lang draaien totdat je een mooie gladde smeuige cashewcrème hebt. Wanneer het iets te droog is kun je een heel klein beetje water toevoegen.
  • Strijk de crème over de wortelcake en decoreer de bovenkant met stukjes noten, zaden en gedroogd fruit.
  • Laat de cake liefst 3 uur opstijven in de koelkast voordat je hem in stukjes snijdt. 

Extra nodig: foodprocessor, bakplaatje met opstaande rand circa 25 x 25 cm

** Raw, glutenvrij, vegan, rijk aan vezels

Dit recept komt van FoodFirst Network. Je kunt FoodFirst Network een maand gratis proberen. Leef je uit met de beweegcoaches, laat je motiveren door de experts en duik de keuken in met de lekkerste recepten van Rudolph, Bianca, Andy en Sandra. Wedden dat jij over een maand nog beter in je vel zit? Probeer het nu: https://www.foodfirstnetwork.nl/

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Plantaardige recepten