Druiven aan sateprikker met in het midden mozzarella

Op zoek naar een bijzonder, makkelijk en lekker voorgerechtje voor de kerst? Dit voorgerecht uit ons kerstmenu is een aanrader.

Voorgerecht 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 1 uur

Ingrediënten
500 gram blauwe druiven
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamzaadjes
1 theelepel gedroogde basilicum
4 kleine bollen mozzarella of 2 grote (totaal ca 200 gram)
12 satéprikkers
1 eetlepel rode balsamicoazijn
1 theelepel honing
enkele blaadjes verse basilicum (voor de garnering)

Bereiden

  • Maak de druiven schoon. Schep ze om met de olijfolie, sesamzaad, gedroogde basilicum en een beetje zout. Laat het geheel minimaal 1 uur afgedekt staan.
  • Laat ondertussen de mozzarella uitlekken
  • Vlak voor het serveren:
  • Prik de druiven aan de satéprikkers.
  • Verhit een grillpan/plaat of een grote koekenpan. Bak de druivenspiesjes op hoog vuur (pas op het kan spatten) tot ze een beetje bruin beginnen te kleuren.
  • Verdeel de mozzarella over 4 bordjes en leg op elk bordje 3 prikkers met druiven.
  • Roer de honing door de balsamicoazijn en besprenkel hiermee de spiesen en mozzarella. Garneer met wat blaadjes basilicum.

Lekker met wat plakjes volkoren stokbrood of een klein volkorenbroodje

Wil je het wat luxer?
Kies in plaats van mozzarella voor burrata

Meer lekkere, gezonde en niet dure kerstgerechten vind je in ons kerstmenu 2023. Bestel je gratis download hier.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Winterrecepten