Intussen is chai latte net als verse muntthee al aardig ingeburgerd. Zelf zijn wij fan van matcha latte. Een echte opkikker met  pure groene thee.

Matcha maakt men door Japanse groene thee te vermalen tot poeder. Matcha is best prijzig, maar voor een kop matcha latte heb je maar weinig nodig. Dus je doet wel even met een potje van deze felgroene theepoeder. Wij maken een matcha latte vaak met amandelmelk, maa rhet kanook met andere melkdrank.

Kook een beetje water (je hebt 50 ml nodig) en laat afkoelen tot circa 80°C. Verwarm intussen 200 ml amandelmelk. Doe 1 theelepel matcha in een kommetje en voeg 50 ml water van 80 °C toe. Klop het geheel goed door met een kleine garde, liefst een Japanse bamboegarde tot het poeder helemaal is opgelost.

Klop de melk schuimig en voeg dit toe aan de matcha. Strooi eventueel bovenop nog een beetje matcha.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Winterrecepten