Chocolademelk

Heerlijk avondje is gekomen. Maak het feest compleet met een beker warme chocolademelk. Zelfgemaakt natuurlijk.

Hak per beker 50 gram pure chocolade in blokjes. Verwarm per persoon 150 ml melk in een steelpan tot tegen het kookpunt. Roer de gehakte chocolade en een snufje zout erdoor en blijf roeren tot de chocolade helemaal is opgelost.

<dl"><dt">Tips</dt"></dl">

  • Wil je het zoeter? Roer dan nog wat honing of suiker door.
  • De chocolademelk wordt extra kruidig als je een snufje kaneel of kardemom toevoegt. Of een beetje versgemalen zwarte peper als je van pit houdt.
  • Voor een choco-macchiato neem je maar 125 ml melk en voeg je een kopje espresso toe.
  • Liever geen gewone melk? het kan ook met rijstemelk, hazelnootmelk of sojamelk.
  • Lekker met zelfgebakken kruidnoten.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Winterrecepten