Infused water

Met aardbei, basilicum en citroen. Perfect voor een warme dag!

 

Ingrediënten

1 citroen
10 aardbeien
5 grote basilicumblaadjes, plus extra om te serveren (optioneel)
1,25 l water
ijsblokjes (optioneel)

Bereiding

  • Rasp de schil van de citroen en doe de rasp in een grote kan.
  • Snijd de citroen doormidden, pers de ene helft uit in de kan en snijd de andere helft in dunne plakjes.
  • Voeg die bij de rasp en het sap.
  • Haal de kroontjes van de aardbeien. Halveer de vruchten en voeg ze samen met het basilicum toe aan de kan.
  • Schenk er het koude water bij en laat minstens 2 uur trekken in de koelkast.

Garneer elk glas eventueel met een takje basilicum.

Tip: Vervang het basilicum door Thais basilicum voor een drankje met een Aziatische Twist.

 

Dit recept mochten we overnemen uit het boek Infused water van Georgina Davies

Recepten zonder toegevoegd suiker