In een cheesecake gaat al snel een kwart pak suiker. Deze bevat geen kristalsuiker, er zit alleen zoet in uit de mango, dadels en honing.

Gebak
10-12 personen
Bereidingstijd 20 minuten plus 1 uur en 10 minuten oventijd

Ingrediënten:

Bodem:
50 gram pure chocolade (minimaal 75% cacao)
50 gram boter
100 gram dadels (liefst medjoul)
75 gram havermout

Vulling:
1 rijpe mango
400 gram roomkaas
100 gram Griekse yoghurt
rasp van 1 citroen
4 eieren
100 gram honing
2 eetlepels maïzena

Garnering:
vers fruit (aardbeien, frambozen, mango, passievrucht)

Springvom met doorsnede van 24 cm
Bakpapier

Bereiden

  • Smelt de chocolade met de boter in een kom die je in een pan met heet water hangt. Snij de dadels in hele kleine stukjes. Meng de dadels met de havermout door de gesmolten boter en chocolade.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het chocolademengsel over de bodem van de springvorm, strijk goed glad met de achterkant van een lepel en plaats de vorm tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 150° Celsius. Maak de mango schoon en pureer deze met behulp van een staafmixer.
  • Meng met een mixer of in de keukenmachine de roomkaas met de yoghurt, citroenrasp, de eieren en de honing. Schenk de mango erbij. Roer de maïzena glad met 2 eetlepels koud water en meng dit goed door het roomkaasmengel.
  • Schenk het mengsel voorzichtig op de bodem in de springvorm. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak in 1 uur en 10 minuten gaar.
  • Laat de taart goed afkoelen. Maak het fruit schoon. Server de puntjes taart met het verse fruit. 

Tip

Bewaar de taart niet met stukjes verse mango op de gebakken cheesecake. Enzymen uit de rauwe mango zorgen voor een bittere smaakverandering als ze lang op de taart liggen. 

Recepten zonder toegevoegd suiker