Er blijkt zelfs onderzoek naar gedaan: gezond heeft de naam niet lekker te zijn. Maar hoezo gezond niet lekker? Ik denk dan: het is maar hoe je gezond definieert. Vaak is die definitie "eten met weinig vet, weinig zout en weinig toegevoegde suiker". Tja, als je het zo bekijkt. Natuurlijk is magere yoghurt minder lekker dan volle. En natuurlijk smaakt een saus pas echt lekker nadat die goed op smaak is gebracht. Maar het is wel een hele ouderwetse opvatting om alles wat vet, zout en zoet is als ongezond te betitelen.
Ik weet dat we bij PuurGezond niet voldoen aan die specifieke defintie van gezond. Maar ik weet ook dat de recepten op onze website wel gezond zijn. En lekker!
Bij PuurGezond maken we namelijk recepten met pure producten. Juist die pure producten geven smaak. Daardoor is er bijvoorbeeld minder zout nodig bij de bereiding. Een saus die boordevol zit met verse tomaten en volop kruiden heeft echt minder zout nodig dan een kant-en-klare saus die gemaakt is met maar 10% tomaat. Kiezen voor het pure product betekent ook kiezen voor bijvoorbeeld volle zuivel. Het vet in zuivel levert extra vitamines, zorgt voor smaak en voor verzadiging. Daardoor ga je na een ontbijt met volle zuivel veel minder snel tussendoor iets snoepen dan na een ontbijt met magere zuivel. Hoezo is mager gezonder?
Bij PuurGezond hebben we heel goed nagedacht over wat we adviseren. Onze adviezen, samengevat in de PuurGezond piramide, zijn doorgerekend en sluiten aan bij de adviezen van de Gezondheidsraad. Dus we kunnen met recht zeggen dat PuurGezond echt gezond is. En lekker? Oordeel zelf.
Mary
Onze website en onze boeken staan vol lekkere gezonde recepten. De boeken zijn te koop in onze webshop.