Hollandse aardbeien

Eindelijk zijn ze er volop: Hollandse aardbeien van de volle grond! Niet die felrode harde exemplaren uit Spanje, of de waterige kasaardbeien. Nee, ik bedoel die echte zomerkoninkjes waar nog zand en stro tussen zit. Nu de zon weer volop schijnt kan je ze gelukkig tegen een redelijke prijs kopen. Ik heb er deze week een heerlijke panna cotta bij gemaakt. Panna cotta is een super Italiaans toetje! Je brengt room aan de kook en laat daarin circa 15 minuten een vanillestokje trekken. Week wat gelatine blaadjes een paar minuten in koud water en los deze op in de room. Haal het vanillestokje eruit, zoet het geheel met wat suiker en schenk de room in bakjes. Hele mooie witte puddinkjes levert dat op, met kleine zwarte puntjes van de vanille. Die puddinkjes heb ik geserveerd met in stukjes gesneden aardbeien die ik bestrooid had met wat vers gemalen peper. Een vers takje munt maakt het geheel af. Heel simpel, maar o zo lekker.

Ingrediënten

voor 4 panna cotta van circa 125 ml

500 ml room
1 vanillestokje
4 el suiker
4 blaadjes gelatine

In onze boeken vind je uitleg over PuurGezond eten. En waaom het zo goed voor je is. Je voelt je lekkerde rin je vel, je weerstand wordt er beter van en je gewicht vaart er wel bij. In de boeken staan ook veel gezonde en lekkere recepten. Stuk voor stuk gemakkelijk te bereiden en passend binnen een PuurGezond eetpatroon. Dat betekent, boordevol groente, ruim gebruik van noten en peulvruchten, vaak vega en we zijn niet bang voor vet. 

Onze recepten laten je zien hoe je gezond kookt, zonder pakjes en zakjes. Probeer het ook en voel je lekkerder in je vel, geniet van je eten en werk ondertussen ook nog aan je gewicht. 

Je vindt de PuurGezond boeken in onze webshop.