Vooral op kleine landweggetjes langs boerderijen ziet Mary het weer staan: Pompoenen te koop!

De pompoenen liggen weer volop te pronken, groot, rond en heel erg oranje. Waarom mensen er toe komen deze pompoenen te kopen en dan "leuk" thuis als decoratie neer te leggen weet ik niet. Bij mij overleeft zo’n pompoen niet lang. Mijn handen jeuken altijd meteen om die pompoen aan te snijden en er iets lekkers van te bereiden. Pompoen is voor mij namelijk "comfort food" bij uitstek.

Je kunt er een heerlijke soep van maken, je kunt de pompoen roosteren en als groente serveren of maak er zoals ik een heerlijke pastaschotel van. Hiervoor meng ik geroosterde stukjes pompoen samen met blokjes verse geitenkaas door gare pasta. Dit kun je nog bestrooien met geroosterde pijnboompitten en uitgebakken plakjes ontbijtspek. Het resultaat is verbluffend. En je zou het niet verwachten maar zo’n pompoen bevat maar weinig calorieën en verrassend veel vitamines en mineralen. Lekker PuurGezond dus!

Voor mij geen stilleven bij de voordeur of op de tuintafel, maar een lekker gezond pompoengerecht op tafel. Alhoewel, als het straks Halloween is, is een uitgesneden pompoen met een kaars erin misschien toch wel leuk.

MaryLekker herfstig, pompoen. Heel logisch dus dat je pompoen tegenkomt in ons Herfstmenu. Dit maandmenu bestaat uit 28 dagen met 3 hoofdmaaltijden per dag en een aantal tussendoortjes. Je kunt de tussendoortjes ook bij de hoofdmaaltijden eten. Je schaft het menu aan in de webwinkel.