Karine kan niet zonder haar oven. In deze blog legt ze uit waarom, én waarom elke luie PuurGezond kok haar voorbeeld kan volgen.

Er zijn mensen die denken dat PuurGezond eten heel hard werken is. Dat klopt! Tenminste, als je een grote moestuin hebt, kippen houdt, je eigen brood bakt, al je boodschappen bij de boer doet en je neus ophaalt voor een bouillonblokje.

Er is ook PuurGezond voor luie mensen. Zoals ik. Die houden wel heel erg van lekker en gezond eten maar het moet niet te veel kostbare tijd opslokken. Ik maak groentesoep met bouillonblokjes, koop mijn biologische eieren gewoon in de supermarkt (wel biologisch) en wil doordeweeks binnen een half uur klaar zijn met koken. Ik haal mijn bouillonblokjes, en veel andere boodschappen, bij het supermarktje op het plein omdat ik vind dat je buurtwinkels moet steunen (en oké, omdat het erg dichtbij is). Werkschuw PuurGezond ben ik.

Speciaal voor ons, mensen van het gemakzuchtige slag, is er een wondermiddel, een redder tijdens het spitsuur, een onmisbaar onderdeel van de keuken.

De oven.

Zonder de oven kan ik niet. Die neemt me al het werk uit handen waar ik zelf te lui voor ben of waar ik geen tijd voor heb. Zoals groenten grillen, kip braden, aardappeltjes bakken en zelfs tomaten drogen.

Er gebeuren chemische wonderen in de oven! (Jaja, in de pan ook, maar daar moet je vaak in roeren, aan het gas draaien of deksels op en af doen). Vooral groenten ondergaan een metamorfose in de oven. Van koud, weerspannig en een tikje zurig naar warm, zoet en zacht gegrild. En natuurlijk is er ook het wonder van de cake, een hartige taart en brood.

Niet zelden schuif ik een bakplaat met (kriel)aardappeltjes met rozemarijn, groenten en zalm in de oven. Zo, ik ben weer klaar. PuurGezond gekookt, nauwelijks afwas en het is nog lekker ook.

En als je echt heel graag wilt, kun je er zelfs bouillonblokjes in maken.

Karine

Karine Hoenderdos is diëtist, journalist en tekstschrijver. Ze schreef "Eet meer!", en het boek "PuurGezond! Slank in 8 stappen".