Druk zijn is funest voor je weerstand. Let er nu extra op niet te druk-druk-druk te zijn. 

Als je het niet druk hebt, dan hoor je er niet bij tegenwoordig. De moderne mens combineert werk schijnbaar moeiteloos met gezin, huishouden, sporten, vrijwilligerswerk, online afspreken met vrienden, opleidingen en het lezen van de laatste boeken. En alsof dat niet genoeg is komt daar nog e-mail, social media en internet bij. Leuk, zo’n vol bestaan.

Totdat je merkt dat je een beetje achter begint te lopen op je eeuwige todolist. Dat je moet rennen en vliegen om de deadlines te halen. Dan slaat de stress toe.

En wat is bij stress het eerste slachtoffer? Je PuurGezonde leefstijl. Wie het te druk heeft, gunt zichzelf niet dat uurtje in de sportschool. Of een bezoekje aan de markt voor verse groenten. Of het pellen van een sinaasappel. Of dat uurtje extra slaap. Voor je het weet, raak je in een neerwaartse spiraal. Je krijgt slaaptekort, eet minder gezond, je wordt kribbig en je weerstand holt achteruit…

Dus? Iedereen met een druk bestaan zou een gezonde portie liefde voor het eigen lijf moeten hebben. Investeren in je eigen PuurGezonde leefstijl heeft altijd prioriteit. Dat is geen egoïsme. Dat is gezond verstand én lief zijn voor je weerstand. Als je PuurGezond blijft eten, veel beweegt en op tijd je rust en ontspanning neemt, dan heb je energie voor tien. Dus ook energie voor je werk, online vergaderen, gezin, huishouden, sporten, vrijwilligerswerk, vrienden, opleidingen, het lezen van de laatste boeken… En vooruit, ook nog voor social media.

Karine

P.S. wil je werken aan je weerstand? In de winkel koop je voor € 9,50 een cursus "Werken aan je weerstand" met een gezond weekmenu.

Karine Hoenderdos is redacteur van PuurGezond. Ze schreef de boeken "PuurGezond: slank in 8 stappen" en "Eet meer"