Wist je dat je andijvie ook heel goed op een andere manier kunt verwerken dan in stamppot? Koop het liefst een hele krop en snij deze zelf in reepjes. Zo blijven er meer voedingsstoffen bewaard in deze groene bladgroente vol vitamies en mineralen.

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Oven: 30-40 minuten

Ingrediënten

300 gram aardappels
400 gram knolselderij
800 gram andijvie
15 cherrytomaatjes of 4 grote tomaten
1 eetlepel boter
2 theelepels gedroogde oregano
150 gram feta in blokjes

Bereiden

  • Schil de aardappels en snij in stukjes.
  • Snij de knolselderij in plakken, verwijder de schil en snij de plakken vervolgens in stukken.
  • Kook de aardappels en knolselderij in pan met weinig water in circa 20 minuten gaar.
  • Was ondertussen de andijvie en snij in reepjes.  Laat de andijvie in een bodempje kokend water in circa 5 minuten laten
  • Snij, als je grote tomaten gebruikt, deze in plakjes. Heb je cherrytomaten, halveer ze dan.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Giet de aardappels en knolselderij af als ze gaar zijn en houd 100 ml kookvocht achter. Maak van de aardappels en knolselderij een puree met het achtergehouden kookvocht en de boter. Maak op smaak met zout en peper.
  • Giet de andijvie af en laat uitlekken.
  • Verdeel de puree over een ingevette taartvorm. Strijk glad over de bodem en tegen de randen omhoog.
  • Verdeel de andijvie erover en bedek met de tomaat. Bestrooi ruim met versgemalen peper en de oregano.
  • Verdeel de feta over de taart.
  • Bak de taart circa 30-40 minuten in de oven.

Wil je meer weten over koolhydraatarm eten? Wij hebben een korte cursus koolhydraatarm eten voor je gemaakt, met een voorbeeldmenu waarin je ziet hoe je het in de praktijk toepast. Te koop voor €9,50 in onze webwinkel

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Budgetrecepten