Snel iemand opzoeken met een kastanjeboom. Of koop de kastanjes in de supermarkt of bij de groenteboer want nu is het de tijd om van kastanjes te genieten. Natuurlijk kun je ze poffen of er puree van maken. Maar wat dacht je van een kastanje-soep?

Lunch- of voorgerecht
4 personen
30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten
300 gram kastanjes
1 teentje knoflook 
1 kleine ui 
1 eetlepel olijfolie
100 gram  champignons 
1 liter groentebouillon 
2 laurierblaadjes
Enkele takjes verse tijm
1 theelepel versgemalen zwarte peper
4 lepels zure room

Bereiden

  • Pel de kastanjes. Pel en snippen de knoflook en ui. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak gedurende 2 minuten glazig. Voeg kastanjes toe en bak deze enkele minuten mee. Snij ondertussen de champignons in stukjes en bak deze ook even mee.
  • Voeg de bouillon, laurierblaadjes en 1-2 takjes tijm toe en laat alles afgedekt gedurende 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Verwijder de laurierblaadjes en mix de soep glad met een staafmixer of blender. Maak op smaak met versgemalen peper.
  • Serveer de soep met een lepel zure room en wat verse tijm

Lekker met volkorenbrood met boter.

Als er in je buurt een kastanjeboom staat dan mag een portie voor eigen gebruik rapen. Net genoeg voor deze soep en dus lekker goedkoop. Wil je meer lekkere en gezonde budgetrecepten? Onze receptspecial Budgetkoken is dan misschien iets voor je. Te koop in onze webshop voor slechts €3,-

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Budgetrecepten