Courgette-carpaccio

Courgette bak, grill of smoor je meestal maar wist je dat je courgette ook heel goed rauw kunt eten?

Per persoon schaaf je met een kaasschaaf 20-25 flinterdunne plakjes van een verse courgette. Leg deze op een bord, maal er verse peper en zout over, besprenkel met wat citroensap en schenk er smaakvolle olijfolie over, wees hier niet te zuinig mee. Snij 2 zongedroogde tomaatjesop olie in reepjes en leg op de courgette. Bestrooi met 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes. Laat een paar minuten staan en voilá: klaar is je voorgerecht.

Tip:

Geraspte Parmezaanse kaas of mini-mozarella smaakt hier heel goed bij maar dit hoeft niet.

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten? Lees dan ons boek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Het boek bevat ook 70 gezonde lekkere en gemakkelijk te maken recepten. Te koop voor €21,- in onze webwinkel 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met courgette