Aardappel-selderijtaart

2 personen
oventijd: 50-60 minuten

De simpelste gerechten zijn vaak het lekkerst! Deze aardappeltaart bestaat uit slechts 4 hoofdingrediënten. We zijn blij dat we het recept van deze warme aardappeltaart met kruidige selderij, een zachte binnenkant en een knapperige bovenlaag met jullie mogen delen. Het komt uit het boek Bieslook & Polenta, vegetarisch koken op z’n Berlijns van de gepassioneerde bloggers van Kraut-kopf.de. De basis van de recepten: alles seizoensvers en zo onbewerkt mogelijk. Echt naar ons PuurGezonde hart! Het boek behoort inmiddels tot een van onze favorieten! In het boek vind je achterin dan ook een paar basisrecepten voor bouillon en currypasta, want dat maak je uiteraard lekker zelf! De andere recepten zijn origineel en fantastisch gefotografeerd, net als deze aardappel-selderijtaart. 

Ingrediënten

500 g knolselderij

500 g vastkokende aardappels

1 prei

1 eetlepel olijfolie

125 ml groentebouillon
zeezout
versgemalen zwarte peper

1 mespunt versgeraspte nootmuskaat

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Vet een springvorm (Ø 18 centimeter) in en bedek de bodem met bakpapier zodat je de taart er na het bakken makkelijk uit kunt halen.
  • Schil de selderij en aardappels, en snij of schaaf ze in dunne plakjes. Snij de prei in dunne ringen.
  • Bak knolselderij en aardappels in een scheutje olijfolie in een ruime pan. Blus af met de groentebouillon en laat 5-10 minuten op middelhoog vuur pruttelen tot het vocht door het aardappelzetmeel is ingedikt.
  • Breng goed op smaak met zout, peper en een beetje nootmuskaat.
  • Verdeel de groenten over de vorm en druk goed aan. Leg de aardappel-selderijtaart op een bakplaat en schuif deze onder in de oven. Afhankelijk van de springvorm kan er tijdens het bakken vocht vrijkomen.
  • Bak de taart 50-60 minuten, totdat de bovenste laag mooi bruin en knapperig is.
  • Haal de aardappeltaart uit de oven en snij in de vorm in stukken. Verwijder daarna pas de ring van de springvorm.

 

Dit recept komt uit: Bieslook & Polenta, vegetarisch koken op z’n Berlijns, Susann Probst en Yannic Schon, Uitgeverij Snor, ISBN 9789463140225, 239 pagina’s, € 29,99

 

 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten