Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?

Wil je meer groenten in de maaltijd of wil je aardappelpuree met minder koolhydraten dan is deze aardappel-knolselderijpuree een aanrader. Kan niet mislukken en minstens zo lekker als gewone aardappelpuree. 

Schil 300 gram aardappelen en snij deze in stukken. Schil 400 gram knolselderij en snij deze in blokjes. Kook de aardappel en knolselderij in één pan in 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar 100 ml van het kookvocht. Voeg 1 eetlepel roomboter en het kookvocht toe en stamp tot een puree.

Tip: 
Gebruik deze puree als basis voor een stamppot. Of gebruik de puree in deze verrassende hartige taart met andijvie

Wil je zien hoe je knolselderij schoonmaakt? Bekijk dan onze video.

Wil je soepel omschakelen naar een PuurGezond eetpatroon dat wat minder koolhydraten bevat? Onze bestseller "PuurGezond! Slank in 8 stappen" geeft je een heel praktische handleiding, plus heerlijke recepten. In onze winkel te koop voor € 21,-.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten