Quinoasalade met paprika en gegrilde halloumi

Halloumi en paprika, dat is een uitstekende match! Bijvoorbeeld in deze heerlijke salade.

 

hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten

250 gram quinoa
1 rode paprika
1 gele paprika
200 gram kerstomaatjes
1 rode peper
100 gram wilde spinazie
50 gram pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
200 gram halloumi kaas

Bereiden

  • Kook 250 gram quinoa ongeveer 8 minuten. Zet het vuur uit, laat de quinoa nog 12 minuten staan en giet dan af. Doe de quinoa in een schaal.
  • Snij 1 rode paprika en 1 gele paprika in reepjes. Halveer 200 gram kerstomaatjes. Maak 1 rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij de peper in ragfijne reepjes. Was en droog 100 gram wilde spinazie.
  • Meng de groenten en quinoa. Rooster 50 gram pijnboompitten in een droge koekenpan. Klop een dressing van 4 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn en peper. Meng de dressing met de salade en garneer met pijnboompitten.
  • Snij 200 gram halloumi in dunne plakken. Verhit een grillpan en grill de halloumiplakken tot ze warm zijn. Serveer de salade met de halloumi.

Dit recept is afkomstig uit het boek Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten