Taboulleh

Simpel en puur eten doe je zo


4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
wachttijd: 1,5 uur

Ingrediënten

200 gram voorgekookte bulgur
3 bosuitjes
5 takjes peterselie
6 blaadjes munt
1 citroen
4 eetlepels olijfolie
1 vleestomaat
½ komkommer
75 gram veldsla
12 zwarte olijven zonder pit
50 gram zachte geitenkaas

Bereiden

  • Spoel de bulghur af met koud water en week circa 30 minuten in ruim koud water. Maak de bosuitjes schoon en snij in ringetjes. Hak de peterselie en munt fijn. Pers de citroen uit.
  • Giet de bulgur af en meng in een kom met citroensap, olie, kruiden, bosui, peper en zout. Zet de bulgur 1 uur in de koelkast.
  • Ontvel de tomaten door ze even in kokend water onder te dompelen en dan met een scherp mesje het vel eraf te trekken. Verwijder het zaad en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de komkommer in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer in blokjes. Schep de tomaat en komkommer door de bulgur. Maak de veldsla schoon en verdeel over vier bordjes.
  • Schep de bulgur er midden op. Snij de olijven in plakjes en garneer hiermee de bulgur. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de taboulleh.

Door te eten volgens de PuurGezond methode weet je zeker dat je altijd voldoende vezels binnenkrijgt. Weten hoe je dat doet? Lees dan ons boek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in de webshop voor € 21,-.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten