Er zijn van die klassieke gerechten die je in (bijna) elk restaurant kunt bestellen en die toch overal weer nét even anders smaken. Tiramisu is daar een goed voorbeeld van, net als<link www.puurgezond.nl/eet/hoe-maak-je-tomatensoep/ _top external-link-new-window> tomatensoep </link>en crème brûlée. Maar ook van een caesar salad bestaan 100.000 restaurantvarianten. Deze variant maak je thuis. Stukken beter dan de kant-en-klare saladekit of met caesardressing uit een flesje!

Neem een krop Romeinse sla, een slasoort met stevig en tikje bitter blad. Was en droog de bladeren. Doe de volgende ingrediënten in de keukenmachine: 2 teentjes knoflook, zout, peper, twee ansjovisfilets, halve eetlepel mosterd, 1 eetlepel witte wijnazijn (of citroensap) en 1 theelepel worcestersaus.

Zet de keukenmachine aan en draai alles tot een fijne massa. Voeg dan 50 ml olijfolie toe en draai tot een luchtige dressing. Als je wilt, kun je er nog 1 rauwe eidooier door kloppen met een vork. Snij 4 sneetjes oud witbrood in stukjes, meng ze met wat olijfolie en bak ze in een koekenpan snel krokant.

Meng de sla met de dressing, strooi de croutons erover en schaaf er ongeveer 50 gramParmezaanse kaas over.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond".  Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren