hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

1 ui
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
4 eetlepels zonnebloemolie
200 gram (zilvervlies)rijst
1 groentebouillontablet
1 theelepel oregano
1 mespunt piment
2 blikken kidneybonen (of zwarte bonen indien verkrijgbaar)
4 eieren
3 tomaten
15 gram peterselie
paprikapoeder

Bereiden

  • Pel en snipper de ui. Maak de bleekselderij schoon en snij deze in reepjes. Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes. Verhit in een braadpan 3 eetlepels olie en bak hierin de ui, bleekselderij, paprika en rijst ongeveer 5 minuten.
  • Voeg 600 ml water, het bouillontablet, oregano en piment toe. Laat de rijst in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar koken. Als de rijst droog kookt nog een beetje water toevoegen.
  • Laat ondertussen de bonen uitlekken. Klop de eieren los. Was de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Knip de peterselie fijn. Vermeng de tomaten en peterselie met het ei en peper en zout naar smaak.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en giet het eimengsel in de pan. Verhit het eimengsel onder voortdurend roeren tot een roerei. Voeg de bonen bij de rijst, warm het goed door en breng het geheel op smaak met paprikapoeder en peper. Schep de rijstschotel in een schaal en garneer het met het ei.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren