Hoe maak je hollandaise-saus?

Ja hoor ze zijn er weer: asperges!  Door het koude weer van de afgelopen tijd komt de aanvoer maar mondjesmaat op gang, maar als nu even de zon doorbreekt schiet het witte goud de grond uit. Je kunt deze groente heerlijk eten met gekookte krieltjes, ei en ham. Serveer er gesmolten boter bij. Of, erg zacht van smaak en heerlijk romig: Hollandaise-saus. Natuurlijk zelfgemaakt! 

Deze saus maak je pas als de asperges al gaar zijn. Je kunt ‘m namelijk niet meer opwarmen.

Smelt 150 gram boter in een steelpan.

Klop in een kom met een mixer of staafmixer 2 eidooiers samen met zout en peper ongeveer 1 minuut.

Verwarm 1 eetlepel witte wijnazijn met 2 eetlepels water in een pan tot het kookt. Schenk deze hete vloeistof bij de eidooier terwijl je door klopt met de mixer of de staafmixer. Schenk vervolgens – gewoon blijven door mixen- de gesmolten boter in een straaltje bij het eimengsel tot je een mooi glanzende saus krijgt. Direct serveren.

Wil je weten hoe je asperges schoonmaakt? Kijk hier

 

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren