Het hele jaar door slecht verkrijgbaar, maar zo vlak voor Pasen duiken ze weer op: meringues. Dit is niets anders dan gebakken eiwitschuim. Super zoet dat wel, maar erg leuk om ook eens zelf te maken. En een lekkere manier om overgebleven eiwitten te verwerken.

Verwarm de oven voor op 100° C (liefst een hete luchtoven). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop 120 gram eiwit (het wit van 3-4 eieren) met 1 eetlepel suiker met een handmixer schuimig. Klop er vervolgens beetje bij beetje nog 7 eetlepels suiker doorheen tot het schuim pieken vormt die rechtop blijven staan. Dan stoppen met kloppen. Doe 50 gram poedersuiker in een zeefje en zeef de suiker boven het eiwitschuim. Schep het er met een spatel voorzicht doorheen. Maak met 2 lepels of met behulp van een spuitzak kleine bergjes van het eiwitschuim op het bakpapier. Zet de schuimpjes 2,5 uur in de oven om ze helemaal door en door droog te laten worden. Laat de schuimpjes afkoelen op een taartrooster.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren