Pompoenfrittata met geroosterde groenten

In dit heerlijk eigerecht stoppen we extra veel groenten. Want als het om gezond eten gaat kun je het beste  maar groenten op de eerste plek zetten.

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 40 minuten

Ingrediënten

300 gram pompoen
1 courgette
2 rode paprika’s
1 ui
3 eetlepels olijfolie
6 eieren
100 ml dikke (geiten)yoghurt
½ ongesneden boerenvolkorenbrood
quichevorm, ingevet

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 220 °C. Pompoen en courgette schoonmaken en in stukken snijden. Paprika’s schoonmaken en in 8 parten snijden. Ui pellen en in 8 parten snijden.
  • Groente op bakblik mengen en besprenkelen met olijfolie. Groente in oven in 20 minuten roosteren. Af en toe omscheppen.
  • Intussen eieren loskloppen met yoghurt, weinig zout en peper. Geroosterde groente in quichevorm scheppen. Eimengsel erover verdelen.
  • Oven terugschakelen naar 200 °C. Frittata in midden van oven in ongeveer 20 minuten gaar bakken.
  • Frittata serveren met volkorenbrood en eventueel een salade van diverse soorten sla met een vinaigrette dressing.

 

Meer weten over wat veel groenten eten voor je doet? lees ons boek 'Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond. In dit boek lees je over de pure uitgangspunten van een gezond eetpatroon: goed voor je lijn, je weerstand, je huid, je haren....Koop het voor 21 euro in onze webwinkel 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren