hoe maak je stoofvlees italiaans

Hoe maak je stoofvlees op z'n Italiaans?

Het wordt weer eens tijd om je huis te vullen met de heerlijke geuren van een lekkere pan stoofvlees. Veel werk? Juist niet. Zo’n stoofschotel staat snel op en daarna heb je er bijna geen omkijken meer naar.

Lees meer
Prei

Prei: pittig en goedkoop

Familie van de ui en dat proef je. Een lekker pittige groente, die goedkoop is, in Nederland wordt geteeld en het hele jaar door verkrijgbaar is. Wat wil je nog meer? Nu is de stevige, blauwgroene winterprei in de winkel. Gebruik prei in een soep, in een hartige taart, in een preistamppot met...

Lees meer
Appeltjes oven

Video: hoe maak je appeltjes uit de oven?

Kinderen vinden deze warme appeltjes uit de oven gegarandeerd lekker en ze hebben meteen weer een portie fruit te pakken. En jijzelf natuurlijk ook. Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte...

Lees meer
Goulash

Video: hoe maak je goulash?

Bij de slager ligt de goulash kant-en-klaar in de vitrine. En een mix voor goulash is natuurlijk snel gekocht. Maar heb je al eens geprobeerd zelf goulash te maken? Gemakkelijker dan je denkt. En: het hele huis ruikt heerlijk.

Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan...

Lees meer
Prei in mosterdsaus

Prei in mosterdsaus (Ierland)

4 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Lees meer
Walnoten

Walnoten: voedzaam en PuurGezond

Echt een herfstproduct: walnoten. En niet zo maar een product, walnoten zijn zeer voedzame noten. Is je wel eens opgevallen dat de vorm van deze noten een beetje lijkt op onze hersenen? Toevallig zijn ze ook rijk aan omega 3 vetzuren (alfalinoleenzuur), die ook de bouwstoffen van onze hersenen zijn....

Lees meer
Franse uiensoep

Video: Franse uiensoep

Heerlijk zo'n ouderwetse uiensoep. Natuurlijk met stokbrood met gegratineerde kaas.
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

 

Lees meer
Zoet met rood-witte ringen: Chioggia biet

Zoet met rood-witte ringen: Chioggia biet

Deze prachtige biet staat in de Verenigde Staten ook bekend onder de naam “Candy Stripe Beet”. En dat candy in de naam heeft de biet te danken aan de iets zoetere smaak dan de gewone rode biet. Aan de buitenkant ziet de biet er niet erg anders uit dan rode biet, maar als je hem doorsnijdt zie je...

Lees meer
Aardappel-selderijtaart

Aardappel-selderijtaart

2 personen
oventijd: 50-60 minuten

Lees meer
Stoofperen

Video: hoe maak je stoofperen?

Stoofpeertjes zijn heerlijk. En echt niet moeilijk om te maken. Probeer het zelf eens.
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Zet eens schorseneren op het menu

Zet eens schorseneren op het menu

Nu te koop: schorseneren! Schorseneren of in de volksmond winter- of armeluisasperges worden ook wel “keukenmeidenverdriet” genoemd. Ooit heeft de wortelsoort deze naam gekregen vanwege het witte kleverige sap dat vrijkomt tijdens het schillen en uiteindelijk zorgt dat je handen bruin kleuren. Dat...

Lees meer
hoe maak je crumble?

Video: hoe maak je vruchtencrumble?

Heerlijk dat warme fruit met een krokante topping. Het is zo gemaakt. Het recept vind je hier

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Vegetarische hachee door Brenda Hoff

Vegetarische hachee

4 personen
bereiding: 15 minuten
sudderen: 30 minuten

 

 

Lees meer
Pompoen met braadworst uit de oven

Pompoen met runderbraadworst

2-3 personen
bereidingstijd 30 minuten
oventijd 20 minuten

Lees meer
Pompoensoep

Hoe maak je pompoensoep?

Echt een herfstklassieker: pompoensoep. En zo simpel te maken dat het bijna lachwekkend is!

Lees meer