Sperziebonen laten zich heel goed combineren met vis. Neem dit recept met zalm

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
weektijd: minimaal 1 uur
oventijd: 15 minuten

Ingrediënten

4 zalmfilets
2 eetlepels olie
800 gram sperziebonen
2 handjes cashewnoten, minimaal 1 uur geweekt in ruim water
2 eetlepels limoensap
6 eetlepels verse dille
600 gram gekookte krieltjes in de schil

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en bestrijk ze met de olie en eventueel wat peper en zout. Bak ze in het midden van de oven gaar in 15 minuten.
  • Kook (of stoom) de cashewnoten in een klein laagje water, circa 8 minuten. Giet de cashewnoten af en doe ze met het limoensap, de dille, 60 ml koud water en een snufje zout in de keukenmachine of blender en blendeer tot een romige saus. Voeg eventueel wat meer water toe om te verdunnen.
  • Serveer de zalm met krieltjes sperziebonen en cashew-dillesaus.

Meer groenten en vaker vis op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten