hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten

1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 grote courgette
1 portie Homemade gnocchi
2 eetlepels olijfolie
2 blikjes tomaatblokjes (à 400 g)
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
zout en peper
75 gram (pitloze) zwarte olijven
100 gram Parmezaanse kaas
verse basilicum

Bereiden

  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de courgette en snij in blokjes. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de courgette toe en fruit ongeveer 3 minuten mee. Voeg de tomaatblokjes en de Italiaanse kruiden toe en laat het zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schaaf de Parmezaanse kaas dun. Verdeel de gnocchi over 4 borden. Schep de courgette-tomatensaus erover. Garneer met de olijven, kaas en blaadjes basilicum.

Recepten voor hoofdgerechten