Een heerlijke soep voor als het buiten koud is: Hollandse bruine bonensoep

4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

500 gram aardappels
2 uien
2 preien
½ knolselderij
4 eetlepels zonnebloemolie
1 blik bruine bonen
500 ml groentebouillon

Bereiden

  • Schil de aardappels en snij ze in partjes. Kook de partjes ongeveer 15 minuten.
  • Pel en snipper de uien. Maak de prei schoon en snij deze in ringetjes. Maak de knolselderij schoon en houd wat loof achter. Snij de knolselderij in blokjes.
  • Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui, prei en knolselderij ongeveer 3 minuten. Voeg de aardappelpartjes toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee. Voeg de bruine bonen met vocht en groentebouillon toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten doorkoken. Snij intussen het loof fijn. Breng op smaak met peper. Garneer met het loof.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten